برگ بو به شکلهای مختلف استفاده میشود. برگ آسیابشده را بهعنوان ادویه و طعمدهنده در سوپ و خوراک میریزند، ولی معمولا برگ بو را بهشکل کامل و خردنشده، در بعضی از غذاهای ایتالیایی استفاده میکنند و بعدا آن را برمیدارند یا برای تزیین غذا استفاده میکنند. برگهای کامل را معمولا مصرف نمیکنند و فقط برای طعمدادن به غذا استفاده میشود.
عرق یا عصارهی برگ بو نیز خواص پزشکی فراوانی دارد و گاهی از آن استفاده میشود. این برگها در آروماتراپی یا رایحهدرمانی نیز استفاده میشوند و از خواص درمانی آنها برای بسیاری از بیماریهای تنفسی و پوستی بهره میبرند.
بسیاری از برگهای دیگر، ظاهر و عطری مشابه این گیاه دارند، ولی از نظر مواد مغذی موجود، با هم یکسان نیستند. این گیاه، یک درخت کوچک بومی مناطق مدیترانهای است. این درخت قبلا همهجای مناطق مدیترانهای پیدا میشد، ولی بهدلیل تغییرات آبوهوایی، رشد طبیعی آن کم شده است. این برگهای معطر، هزاران سال است که بخشی از رژیم غذایی مردم و یکی از مهمترین داروهای گیاهی است و قدمت استفاده از آن حداقل به دوران رومیان برمیگردد.
برگ بو معمولا حساسیت ایجاد نمیکند و بهعنوان مادهای حساسیتزا معرفی نشده است ولی مواردی از اگزما، التهاب و مشکل پوستی بعد از استعمال این گیاه گزارش شده است. اگر به سایر گیاهان خانوادهی برگبوئیان (Lauraceae) حساسیت دارید، احتمالا به این گیاه نیز حساسیت خواهید داشت.
خواص برگ بو برای سلامتی :
کنترل دیابت
بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده در ایالات متحده، مصرف روزانه 1 تا 3 گرم برگ بو ممکن است در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید باشد. این گیاه سبب بهبود عملکرد گیرنده های انسولین شده و سطح قند خون بدن را تنظیم می کند. افراد دیابتی می توانند برگ بو خشک و یا پودر برگ بو را به مدت 30 روز، به غذاها اضافه کرده و استفاده کنند تا قند خون کاهش یابد
کاهش تشویش و اضطراب
بعد از خوردن و جویدن برگ بو موادی در دهان ترشح می شوند که همانند یک مسکن بی ضرر در بدن عمل کرده و استرس را به طور چشمگیری کاهش می دهند. لینالول موجود در این گیاه نیز به کاهش سطح هورمون استرس در بدن کمک می کند، به همین خاطر از برگ بو در آروماتراپی استفاده می شود. در خوردن برگ بو باید محتاط بود و باید در مقدار معینی از این گیاه مصرف شود، زیرا زیاده روی در استفاده از این برگ ها ممکن است برای شما منجر به ایجاد برخی مسائل فیزیکی شود.
پیشگیری از سرطان
برگ بو سرشار از آنتی اکسیدان است و دارای ترکیباتی مانند:فیتوکمیکال ها، فلاوانول، لینالول و پارتنولید است که در برابر رادیکال های آزاد که سبب می شوند، سلول های سالم بر اثر یک جهش به سلول های سرطانی تبدیل شوند، از بدن محافظت می کند.
خواص ضدالتهابی
برگ بو شامل مقداری اوژنول می باشد که از این ترکیب به عنوان یک ضد التهاب قوی یاد می شود. بنابراین با استفاده از این گیاه می توانید التهاب را از جمله در مفاصل بدن کاهش دهید.
حفاظت از سلامت قلب
برگ بو به دلیل دو ترکیب آلی کافئیک اسید و روتین نقشی مهمی در حفظ سلامت قلب دارند. روتین، سبب تقویت دیواره های مویرگی قلب و کافئیک اسید سبب حذف LDL یا کلسترول بد از سیستم قلبی عروقی می شود.
درمان مشکلات تنفسی
برای درمان مشکلات تنفسی می توانید از بخور برگ بو استفاده نمایید. تنفس کردن بخور این گیاه موجب شل شدن خلط و از بین بردن باکتری های خطرناک موجود در دستگاه تنفسی می شود. برای تسکین بسیاری از بیماری های تنفسی نیز پماد تهیه شده از برگ بو را روی قفسه سینه پخش کنید و اجاره دهید تا در طول شب، باقی بماند.
بهبود عملکرد دستگاه گوارش
برگ بو به دلیل ترکیبات عالی، نه تنها به عملکرد دستگاه گوارش کمک می کند بلکه برای تسکین ناراحتی های معده، تسکین سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و حتی کاهش علائم بیماری سلیاک بسیار مؤثر است.
آنزیم های خاص موجود در این گیاه سبب هضم بهتر پروتئین های پیچیده ی موجود در رژیم غذایی شده و سبب می شوند مواد غذایی بهتر جذب شوند. برگ بو برای جلوگیری از تخمیر غذا در معده مفید است و گاز و نفخ معده را خارج می کند. برای هضم بهتر غذا، این گیاه را به غذاهای سنگین اضافه کنید یا دم کرده آن را بنوشید.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی و اطلاع رسانی دارد و برای استفاده از آن لازم است حتما با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.اطلاعات بیشتر…
نظرات کاربران